vpsainio

Perussuomalaisuus ei vaadi uskonnollisuutta

Ulkoministeri Timo Soinia (uv.) haastateltiin Aamulehden jutussa 28.7. otsikolla ”Perussuomalaiset on nyt ihmisvastainen puolue”. Siitä käyvät hyvin ilmi Soinin äärimmäisen jyrkkä uskonnollinen aatemaailma, kyky provosoida ja kärjistää asioita sekä haluttomuus tarttua ulkoministerille kuuluviin asioihin.

Soini jatkaa ”uuvattien” tyylillä Perussuomalaisten puoluekokouksen tapahtumien perusteetonta arvostelua ja arvioi että puolue ryhtyy kannattamaan eutanasiaa. Lisäksi hänen mielestään pj Jussi Halla-aho ei voisi ikinä myöntää puolueen olevan arvoiltaan kristillissosiaalinen. Samaan aikaan Soini toimii kyseenalaisella mandaatilla ministerinä eduskuntaryhmässä, jonka varapuheenjohtaja Tiina Elovaara on puoltanut homoliittojen hyväksymistä.

Haastattelusta voisi saada sen käsityksen, että Soinin mielestä Perussuomalaisten puolueohjelmien linjaukset maahanmuuttoon liittyen ovat muuttuneet lyhyen ajan sisällä ihmisvastaisiksi. Hänellä oli kuitenkin puheenjohtajana vuosikausien ajan vetovastuu puolueen linjoista. Vai onko perimmäisin ongelma ainoastaan nyt ruorissa oleva uusi puheenjohtaja?

Sen sijaan että Suomen ulkoministeri leimaa entisen puolueensa jäsenistön ihmisvastaiseksi, hänen luulisi olevan huolestuneempi todellisista ja äärimmäisen vaarallisista ihmisvihaajista. Heitä on toistuvien ikävien uutisointien perusteella kasvavin määrin lähes joka puolella Eurooppaa. Tuorein esimerkki lienee Hampurin veitsimies ”Allahin asialla”.

Perussuomalaisten muista puolueista erottuva kriittinen suhtautuminen haitalliseen maahanmuuttoon ei tee kokemukseni mukaan meistä oletusarvoisesti ihmisvastaisia. Vaikka jotkin puolueen jäsenet ovat olleet ikävissä uutisotsikoissa, on syytä havaita että sananvapauden rajoja ravistelevat mielipiteet uutisoidaan tarkoitushakuisesti pitkälti punavihreän mediakentän ja opposition toimesta. Loppupeleissä jokainen vastaa omista sanomisistaan ja tekemisistään.

Olen aikoinaan liittynyt Perussuomalaisiin mm. EU- ja eurokriittisyyden sekä pakkoruotsiin suhtautumisen takia. Aivan kuten Soini ennakoi tapahtuvan, mielestäni puolueen arvomaailmaa tulisikin tarkistaa joidenkin teemojen osalta. Tiedän etten ole ainoa puolueen jäsen joka näin ajattelee, vaikka toki vähemmistössä olenkin.

Uskonnottomana ja uskontokriittisenä perussuomalaisena koen, että puolueen tulisi tarkistaa suhteensa ns. jyrkkään kristilliseen uskonnollisuuteen. Maailma ei siihen kaatuisi, jos PS puolueena ohjelmallisesti hyväksyisi eutanasian. Niin nimittäin tekisi kyselyiden perusteella enemmistö suomalaisistakin.

Olen valinnanvapauden vankka kannattaja. Mielestäni yksityisasiat kuten parisuhteet ja seksuaalisuus ovat sellaisia, joita ei tulisi liikaa kontroloida ylä- tai ulkopuolelta. Siksi toivon että perussuomalaisten keskuudessa käytäisiin jatkossa keskustelua siitä, mihin arvomaailmalliseen suuntaan puoluettamme jatkossa linjataan.

Loppuhuomio: Tämä mielipidekirjoitus edustaa henkilökohtaisia näkemyksiäni asioista. Se ei ole minkään edustamani yhteisön tai yhdistyksen virallinen kannanotto.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Marko Parkkola

Perussuomalaiset eivät ole enää naisvastainen puolue, kun misogynia siirtyi uuvatteihin. Jabban ajatusmaailmaan ei oikein soveltunut naiset paikallisyhdistysten johdossa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Naisvastaisesta puhtaasti rasistiseksi :)

Tiedä sitten kumpi on pahempi. No pikkupuolueita molemmat, joten ei mitään merkitystä Suomen poliittiselle linjalle.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Puolueita molemmat? Mistä Petteri puhut - Perussuomalaiset rp:stä ja... niin mistä toisesta puolueesta?

Marko Parkkola

Vain otettu lääke vaikuttaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Totta , mutta heikkohipiäisyyteen ei ole vielä lääkettä keksitty.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #5

En ymmärrä miten usarin ylläpito jaksaa katsella tällaista trollia, jolla ei ole mitään muuta kuin patologinen persuviha taustalla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #7

En vihaa persuja, vaan rasisteja, ja ikävä kyllä nämä kaksi asiaa ovat lähentyneet toisiaan, arvostelen, ihan kyllä melkein kaikkia muitakin puolueita tasaisesti. Persut nyt vaan ovat niin herkkänahkaisia, että niitä on mukava arvostella.

Persujen puheenjohtaja on oikeudessa tuomittu, eivätkä hänen kirjoituksensa oikeastaan mitenkään rasismista eroa, tietysti siitä voidaan olla montaa mieltä, mutta ihmisvihaa kuitenkin hänen kirjoituksista paistaa.

Hakkarainen on puheenjohtajistossa, ja tuomio hänelläkin.

Jotenkin on tuonne johtoryhmään sitten ihan ''vahingossa'' osunut näitä tyyppejä, jotka eivät osaa olla loukkaamatta tiettyä kansanryhmää. Onko se siis rasismia, se jää jokaisen päätettäväksi.

Tietenkään kaikki persut eivät ole rasisteja, on siellä varmasti ihan hyviäkin tyyppejä, joilla on omat asiansa joita ajaa, mutta nyt puolueella ei oikein ole muuta agendaa kuin maahanmuuttokritiikki.

Se voi harmittaa, jos joku on jotakin mieltä, mutta se sinun on vain kestettävä, ainoastaan omissa blogeissa voit sulkea pois kaikki ''väärämieliset'' ja sen sinä olet tehokkaasti kyllä hoitanut.

Minusta se, että asettaa erilaisia estoja on osoitus siitä, ettei kestä kritiikkiä, ei henkilöön tarvitse mennä, ja silti voi olla eri mieltlä.

Jatka kuitenkin linjallasi, siihen sinulla on tietysti oikeus, huvittavaa se vain on monen mielestä.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Persut ei ole rasistinen. Se on vaan vihervasemmiston mustamaalausta.

On kunnianloukkaus sanoa persuja rasistiseksi. On vihapuhetta haukkua ryhmää rasistiseksi.

Persut ymmärtää että Suomi ei voi olla maailman sossu.

Suvaitsevaisten pitäisi vaan suvaita myös perussuomalaisia.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Olen jo ikääntynyt mies ja seurannut politiikkaa runsaat 40 vuotta. Olen myös seurannut Timo Soinin poliittista uraa ja jopa joskus saanut itseni uskomaan "umpirehellisen maisterisjätkän puheisiin".
Nyt koko Soinin ura on osoittautunut poliittiseksi kuraksi. Härskiä ja epärehellistä kiipimistä henkilökohtaiselle "hillotolpalle", joksi hän itse mainostaa nykyistä asemaansa. "Minun hillotolppani". Siinä Soinin koko poliittisen (k)uran tavoite, vaikkei sitä aikaisemmin tajuttu, vaan pidettiin "soinistisena vitsinä".

Tiedän varsin hyvin, ettei politiikassa aina toimi fair play -säännöt, mutta Timo Soinin toimet sen jälkeen kun hän tajusi että hänen henkilökohtaiset edut ovat vaakalaudalla, ovat olleet ennenkokemattomia.

Mielenkiinnolla odotan, millaiseen temppuvalikoimaan Soini kykenee, mikäli syystä tai toisesta, hänen ulkoministerin pesti katkeaa ennen aikojaan ja sen jälkeen odottava toinen hillotolppa ei toteudukkaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Soinista voi olla mitä mieltä vain, ja isoja virheitä hän on tehnyt matkalla, suurin tietysti oli, kun näitä nuivia alkoi hyysäämään, siinä kävi sitten niin, että nuivat veivät koko puolueen. Toisaalta ilman heitä, tuskin olisi tullut isoa vaalivoittoa, ja hallitus olisi jäänyt haaveeksi.

Soini on nyt kuitenkin tehnyt Suomen oloissa poliittiista historiaa, nostamalla puolueen nollasta toiseksi suurimmaksi, sitä ei häneltä saa pois, vaikka loppu menikin perseelleen.

Hänen uransa politiikassa alkaa olla ohi, ja siirtyy järkevämpiin hommiin, sillä pidetty tyyppi hän on ulkomaita myöten.

Persut nyt sitten aloittavat alusta, ja epäilen että suuruuden ajat ovat lopullisesti ohi. Halla-Ahon johdolla ei koskaan pääse hallitukseen, eli se huuto ja kitinä jatkuu aina siellä oppositiossa, siellä se pikkuhiljaa kuihtuu.

Kannattaa kuitenkin aina muistaa se, että ilman Soinia ei näitä Halla-Ahoja, Hakkaraisia ja Huhtasaaria olisi olemassa lainkaan, ainakaan tässä tunnettuudessa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Kannattaa kuitenkin aina muistaa se, että ilman Soinia ei näitä Halla-Ahoja, Hakkaraisia ja Huhtasaaria olisi olemassa lainkaan, ainakaan tässä tunnettuudessa."

Niinpä! Soini ja "nuivat" ovat muodostaneet vuosikausia "epäpyhän allianssin". Ilman nuivia Soini ei olisi ministeri ja toisaalta ilman Soinia monet perussuomalaiset olisivat paikallispoliitikkoja.
Tämmöisessä tilanteessa äänestäjä on täysin vailla tuotesuojaa. Vaalivoiton jälkeen nuivat halusivat tiettyä hallituspolitiikkaa, johon Soini suostui. Tilnne oli vain niin, että Soini pyyhki nuivien vaatimuksilla rektaaliaan ja vain muodon vuoksi, silloin tällöin, hetken öyhötti niistä.
Vasta kun puoluekokouksen jälkeen tuli tilanne, että hallitusohjelmaan kirjatut asiat (mm. maahanmuuton kustannukset) olisi oikeasti pitänyt ottaa framille, miehen oikea naama paljastui. Nuivat olivat olleet Soinille vain numeroita, joka antoi hänelle eduskunnan toiseksi suurimman puolueen perusteella oikeuden vaatia itselleen haluamansa aseman asenteella: "Jälkeeni vedenpaisumus"

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Perussuomalaisten rasistisuus selviää niiden somekirjoituksia seuraamalla.
Ei kai siinä tarvita suurta opettajaa kertomaan mistä on kyse.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Persut ei ole rasistinen. Se on vaan vihervasemmiston mustamaalausta.

On kunnianloukkaus sanoa persuja rasistiseksi. On vihapuhetta haukkua ryhmää rasistiseksi.

Persut ymmärtää että Suomi ei voi olla maailman sossu.

Suvaitsevaisten pitäisi vaan suvaita myös perussuomalaisia.

Liiallinen maahanmuuttajien ottaminen aiheuttaa ongelmia ja turvallisuustilanteen huononemista. Ruotsissa on lähiöitä jotten poliisi ei uskalla yhden partion voimalla esim Rinkeby ja Rosengärd. Terrorismi nostaa päätään ja Suomessakin koristellaan kansanjuhlia kuorma-autolla, kuka haluu tällaista? Rikollisuus on kasvanut huomattavasti ulkomaalaisten osalta myös seksuaalirikokset olleet kasvussa.
Perussuomalaiset haluaa säilyttää lintukodon.

Hampurissa tapahtui juuri veitsihyökkäys:
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/veit...

Ruotsissa on jouduttu jopa perumaan festivaalit, koska seksuaalirikoksia niin paljon

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005275654.html?s...
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/suur...

Tässä uutinen 11.03.2017 Malmon Rosengårdista.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170310220008397...

Mellakoita Tukholman Rinkebyssä 21.02.2017
https://yle.fi/uutiset/3-9470881
Yle 15.05.2016 Tukholman Husbyn
Video: Kohu naapurimaissa – kuvausryhmää uhkailtiin, ja se ajettiin ulos kahvilasta Tukholman lähiössä
https://yle.fi/uutiset/3-8882844
03.03.2016 Yle
Tukholman poliisin mukaan maahanmuuttajien pakkautumista samoille alueille pitäisi välttää
https://yle.fi/uutiset/3-8713173

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Puolueita voi kutsua rasistiseksi jos niin haluaa, ei se ole mitään vihapuhetta ja ei ole kyse kunnianloukkauksesta, nämä asiat koskevat henkilöitä ei puolueita.

Käsitteet ovat juuri sellaisia joita voi olettaa persuilta tullakin.

Te saatte ajaa omaa asiaanne, ja kansa sitten vaaleissa päättää kuin paljon puheitanne ja peloittelua uskoo, ei kauhean hyvältä kuitenkaan näytä galluppien mukaan.

Periaatteessa sillä ei ole kyllä merkitystä saatteko 5%, 10% vai 15% äänistä, sillä hallitukseen ette kuitenkaan pääse.

Oppositiossa sitä on sitten kiva ''päättää'' maahanmuutosta. Siinä soini oli olkeassa, että huutamalla rajat kiinni! ei asioihin vaikuteta, mutta Halla-Aholle ja teille se huutaminen on tärkeämpää kuin se oikea työ.

Se on muuten varmaan kova pala nieltäväksi, kun seuraavassa hallituksessa voi hyvin olla sekä demarit, että vihreät, mahtaa siinä maahanmuuttopolitiikkaa kiristyä :)

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen Vastaus kommenttiin #14

Kyse on ryhmästä, joten ei ole sallittua haukkua ryhmää. Se on vihapuhetta ja voi syyllistyä kunnianloukkaukseen.

Aika näyttää miksi kannatus kasvaa tai laskee milläkin puolueella. Mitkä puolueet on sitten hallituksessa.

Jokainen voi unelmoida mistä tykkää :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Soinia käy jo melkein sääliksi. Eikö sillä raukalla tosiaan ole enää muuta agendaa jäljellä kuin väsynyt vikinä vihreistä?

No, sitä saa mitä tilaa.

Toimituksen poiminnat