vpsainio

Pakolaisministerille kysyntää

Ylen Uutiset 17.12.2015 kertoo, että Norja on perustanut uuden ministerinpestin maahan tulevien turvapaikanhakijoiden suuren määrän vuoksi. Vaikka uusien tulijoiden määrät ovat hieman laskussa, on selvää että käytännössä kaikkiin EU-maihin on kohdistunut enemmän tai vähemmän suurta muuttoliikettä. Suomi on ottanut vastaan tilastojen valossa suhteessa väkilukuun neljänneksi eniten turvapaikanhakijoita EU-alueella.

Olisiko jo korkea aika Suomessakin reagoida tähän poikkeuksellisen massiiviseen ja usein hallitsemattomaksi arvioituun muuttoliikeeseen, perustamalla uuden ministerin pestin? Siinä missä Norjassa uuden ministerin titteli on maahanmuuttoministeri, meillä voitaisiin kutsua uutta ministeriä pakolaisministeriksi.

Termi olisi näin ollen kohdennettu tarkemmin ja määrittelisi siten paremmin ministerin toimenkuvan – hän siis keskittyisi nimenomaisesti vain tähän akuuttiin kriisiin ja sen hoitamiseen. Pakolaisministeri todennäköisesti olisi tekemisissä sisäministeriön kanssa ja läheisessä yhteistyössä sisäministerin kanssa. Yhteistyö ja työtehtävien jakaminen sisäministerin kanssa voisi tuoda merkittävän lisäpanoksen turvapaikka-asioiden poliittiseen käsittelyyn.

Pakolaisministeri voisi erikoistua kokopäiväisesti pakolaiskriisin selvittämiseen ja vapauttaisi näin sisäministerin keskittymään myös niihin moniin muihin maan sisäisiin asioihin, jotka kuuluvat hänen toimenkuvaansa. Samalla Suomi viestittäisi ulkomaille selvän viestin kiinnostuksestamme ja panostuksestamme pakolaisvyöryn hoitamisen osalta. Kannetaan vastuuta ja otetaan jämerä ote useita suomalaisia huolestuttavaan ilmiöön. 

Pakolaisministerinä voisi hyvinkin toimia Norjan mallin mukaisesti poliitikko, joka edustaa puoluetta jolla on useiden äänestäjien mielestä kaikkein selkein ja keskittynein kanta pakolaiskriisin hoitamiseksi. Esimerkiksi Perussuomalaisten riveistä löytyisi saamieni tietojeni mukaan useita hyviä vaihtoehtoja Suomen ensimmäisen pakolaisministerin tehtävien hoitamiseksi.

Lue em. Ylen uutisointi Norjan maahanmuuttoministeristä tämän linkin takaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikös Kirkkonummelta löytyisi pakolaiskeskuksen johtaja tähän tehtävään,tuskin kieltäytyisi.

Toimituksen poiminnat