vpsainio

Puolet 500 000 000 eurosta on 250 000 000 euroa

Ollaan Antti Herlinistä ja hänen edustamistaan organisaatioista mitä mieltä tahansa, niin ainakin hänen ulostulonsa Yle-veron osalta on rautaa. Yleisradio pitäisi laittaa kunnon laihdutuskuurille, puolet pois budjetista! Toki leikkaus tulisi toteuttaa siirtymäajalla, ei kertalaakilla.

Tämä näkyisi veron puoliintumisessa, joka olisi kohtuullista suomalaisia kohtaan varsinkin tässä taloustilanteessa. Nykyisellään vero rokottaa erityisesti noin miljoonaa suomalaista, jotka elävät 1000 euron kk-tulojen hujakoilla. Vasta n. 7800 euron vuosituloilla ei veroa tarvitse maksaa.

Itselleni yksi harvoista pettymyksistä liittyen edustamaani poliittiseen puolueeseen on ollut se, että Perussuomalaiset lähtivät mukaan parlamentaariseen yhteispäätökseen veron käyttöönotossa vuonna 2011. Onneksi puolue on alkanut mm. puheenjohtaja Timo Soinin blogikirjoituksen perusteella heräillä veron epäkohtiin.

Yleisradio on paisunut mammutimaiseksi toimijaksi, joka polttaa huikean määrän veronmaksajien rahaa turhuuteen. Ylen pitäisi keskittyä laadukkaisiin uutisiin ja ajankohtaisohjelmiin sekä yleissivistäviin tuotantoihin, joihin 250 000 000 euroa vuodessa luulisi riittävän.

Kilpailu kaupallisten toimijoiden kanssa (ulkomaalaiset ja kotimaiset sarjat, reality ja viihde, lastenohjelmat jne) on suorastaan kummallista. Tarjonta kaupallisella puolella on nykyisin monipuolista ja kohtuuhintaista (ellei ilmaista). Ylen ruotsinkielisen puolen ylisuuri osuus budjetista (n. 15%) on mielestäni käsittämätön rahareikä ja jopa suoranainen loukkaus meitä miljoonia suomenkielisiä veronmaksajia kohtaan.

Nähtäväksi jää aikooko seuraava hallitus tehdä toimet YLE:n toimintojen karsimiseksi ja järkeistämiseksi. Moni odottaakin muutoksia tapahtuvaksi, ainakin niiltä osin kun Perussuomalaiset ovat mukana päätöksenteossa.

Mammutti laihdutuskuurille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

YLE:ssä on viimeisen pääjohtajavaihdoksen jälkeen alkanut tapahtua omituisia asioita. Mielivaltaisia irtisanomisia, suosituimpien radio-ohjelmien lakkauttamisia, suunnitelmia illan ikimuistoisen pääuutislähetyksen siirtämisestä pelkästään netistä katsottavaksi, Ajankohtaisen Kakkosen lopettaminen, y.m.

Mitä siellä oikein tapahtuu? Miksi YLE:ä saboteerataan?

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Ylen pääjohtaja vaihtoon ja koko johtoklikki.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Juuri näin pitäisi toimia, koko johtoporukka uusiksi ja budjetti vähintään puolittaa. YLE:n ruotsinkielinen FST voitaisiin lopettaa myös kokonaan.

Esa Niemi

YLE:lle riittää 1 tv ja radiokanava, nettisisältöä jossain määrin, max 100 miljoonan euron budjetilla, muu on ilmaa ja kaupallisten toimijoiden aluetta.

Säästyvät 400 miljoonaa euroa vuosittain ja 4 mrd. euroa vuosikymmenssä voidaan käyttää tehokkaammin muissa menolajeissa, jotka vahvistaisivat ihmisten ostovoimaa heikentämisen sijaan.

Katsojalukuja karsastavan viihteen ja loputtoman määrän uusintojen esittäminen ei ole valtion ydintehtävä jos lastensairaalakaan ei ollut valtion ydintehtävä, vaan rahat piti saada kerjäämällä.

Julkisen palvelun tehtävät voidaan vaikka ostaa kaupallisten toimijoiden kanavilta, jolloin YLE:stä saadaan vieläkin kustannustehokkaampi toimija. Jos vanhuksia, vammaisia ja koululaisiakin nähdään kustannustehokkuuden näkökulmasta, niin toivotan YLE:n myös tervetulleeksi tavallisten kuolevaisten joukkoon ja kustannustehokkuustalkoisiin.

Käyttäjän vpsainio kuva
Vesa-Pekka Sainio

Itse itselleni vastaten; Iltalehden uutisointi Ylen koraaninlukemishankkeesta:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015030319292055_u...

Kaikkeen sitä verovaroja käytetään!

Toimituksen poiminnat