vpsainio

Ilmastonmuokkaus ei ole huuhaata

Satuin tuossa katsomaan paikallissään Ilmatieteen laitoksen sivuilta ja samalla lukaisin heidän uutisarkistoansa. Huomasin sieltä mielenkiintoisen artikkelin, jonka otsikko on "Keinotekoisen ilmastonmuokkauksen oikeudesta ensimmäinen suomalaisjulkaisu".

 

Olin jo joitain vuosia sitten tutustunut ilmastonmuokkaukseen, kun luin muutamia kirjoituksia ja katsoin muutaman Youtube-videon aiheeseen liittyen. Näitä mm. chemtraileja (kemikaalivanoja) kuvaavia videoita on netissä paljon, ja sittemmin olen itsekin ulkona liikkuessani kiinnittänyt huomoita taivaalle päivän mittaan ilmestyneisiin vanoihin.

 

Onkin ihmeellistä havaita, että aamupäivällä vielä kirkkaan sinisenä oleva taivas on muutamassa tunnissa täynnä ohutta, korkealla olevaa pilvihöttöä, joka tulee pääosin vanoja jättävistä lentokoneista. Ilmiön taustalla on myös laajempi spekulointi ilmaston muokkaamisesta, hyvässä tai pahassa, ja miten se liittyy ilmastonmuutokseen.

 

Esimerkiksi Tshernobylin onnettomuuden jälkeen oli yleisesti tiedossa, että neuvostoliittolaiset sotilaskoneet levittivät kemikaalisia aineita pilvikerrokseen Valko-Venäjän alueella, jotta saatiin aikaan sateita ja estettiin saasteiden leviäminen itänaapuriimme. Valitettavasti iso osa tästä aineesta satoikin Suomeen (Telegraphin artikkeli aiheesta). Lisäksi mm. Pekingin olympialaisten yhteydessä käytettiin samoja menetelmiä, mutta päinvastaisen tuloksen saamiseksi eli aurinkoisen sään tuottamiseksi. Lisäksi Kiina on käyttänyt ilmastonmuokkausta lumisateiden aikaansaamiseksi (Guardianin artikkeli aiheesta).

 

Nyt näen huomaan ensi kertaa omin silmin, että suomalainen tiedeyhteisö (Ilmatieteen laitos ja Itä-Suomen yliopisto) ottaa avointa kantaa koko asiaan. Yleisesti ottaen kun ilmastonmuokkauksesta keskustelee ihmisten kanssa, asia kääntyy nopeasti vähättelyksi, tai jopa naureskeluksi salaliittoteorioista ja huuhaasta.

 

Kerran ilmastonmuokkaus on todellinen ja olemassaoleva asia ja sitä on käytetty todennäköisesti jo vuosikymmenien ajan moni eri tavoin, sillä sääntelyä ja pelisääntöjä ei ole ollut riittävästi, niin kelpaakin kysyä aivan oikeutetusti: Mihin kaikkeen ilmastonmuokkausta on tosiasiassa käytetty, ja kuka on siitä vastuussa? Voisiko olla mahdollista, että ilmastonmuokkausta on käytetty ilmastonmuutoksen aikaansaamiseksi, eikä vain sen hidastamiseksi? Mitä riskejä ilmastonmuokkaamiseen liittyy, joista me kaduntallaajat emme tiedä mitään?

 

Suosittelen seuraavalla kerralla ulkona käydessänne katsomaan taivaalle, ja tekemään hieman myöhemmin jatkohavaintoja. Saatatte yllättyä.

 

Artikkeli ilmastonmuokkauksesta ilmasto-opas.fi-sivustolta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Jarmo Alanko

want more?

http://contrailscience.com/a-brief-history-of-chem...

http://www.waccobb.net/forums/content.php?162-The-...

http://metabunk.org/threads/661-Debunked-Chemtrail-Plane-Interior-(Ballast-Barrels)

muistakaa että chemtrailit ovat vain jäävuoren huippu.

Pekka Salo

Ilmastoa pyritään muuttamaan jatkuvasti, kuten me kaikki voimme todeta lentokoneiden jättämistä jäljistä. Uuden Mailman Järjestyksen ohjaamana lentokoneet myös ruiskuttavat jatkuvasti ilmakehään aineita, jotka tekevät meistä tavallisista ihmisistä tahdottomia robotteja.

Toimituksen poiminnat